De indrukwekkende weg van Jeffrey Herlings richting zijn tweede wereldtitel motorcross

3 augustus 2013 om 12:41 • Aangepast 22 november 2020 om 03:38
nl
Jeffrey Herlings wordt dit weekend in het Tsjechische Loket opnieuw wereldkampioen MX2. Daar twijfelt niemand aan. De crosser uit Elsendorp won dit jaar bijna alles wat er te winnen viel.
Profielfoto van
Geschreven door

Herlings was tijdens alle dertien voorafgaande Grand Prix-wedstrijden al de sterkste. Hij won alle manches, op twee na. In Brazilië moest hij zich na een val in het begin terugknokken naar voren. In het Zweedse Ullavella won hij ook een manche niet door een valpartij. Daardoor viel Herlings' grote wens, het winnen van het WK én alle manches, in duigen.
Uiteindelijk won hij de Grand Prix in Zweden wel, door de eerste manche als derde te eindigen en de tweede manche te winnen. In het algemeen klassement van het WK MX2 staat Herlings 159 punten voor op ploeggenoot Jordi Tixier.
[YouTube:body:http://youtu.be/m_LFCxWJg6A]
RecordVorig jaar was Herlings ook al de sterkste in de MX2-klasse. Toen schreef hij negen Grand Prix-wedstrijden op zijn naam. Hij trad met het behalen van de wereldtitel toen in de voetsporen van Pedro Trager. Die won die titel in 1993.
Sinds zijn dubbele zege op de Lausitzring in Duitsland van vorige week heeft de jonge Elsendorper al het record van de meeste Grand Prix-overwinningen op rij in handen. Dat record stond tot dan toe op naam van Stefan Everts. De Belg is op dit moment Herlings' teambaas.
[YouTube:body:http://youtu.be/IiRSaGVdZ5A]
Geen 'Sporttalent van het Jaar'Herlings maakte begin dit jaar kans op de titel 'Sporttalent van het Jaar'. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties en zijn eerste wereldtitel ging de award tijdens het NOC*NSF-sportgala naar fietscrosstalent Laura Smulders.
Herlings noemde het mislopen van de titel ' lachwekkend'. Hij kreeg bijval van de motorsportbond KNMV en tweevoudig wereldkampioen John van den Berk. Die spraken van 'een miskenning van de sport motorcross'. 
LiveblogOmroep Brabant houdt zondag een liveblog bij van de wereldtitelrace van Jeffrey Herlings. Vanaf 11.45 uur kan je meepraten en discussiëren over de wedstrijd in het Tsjechische Loket.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.