Gestolen geldautomaat ramkraak Albert Heijn Heeze teruggevonden: 'Ze hebben al het geld meegenomen'

4 augustus 2013 om 08:09
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Foto: Maarten van der Wulp
1/4 Gestolen geldautomaat ramkraak Albert Heijn Heeze teruggevonden
De geldautomaat die woensdagnacht met grof geweld uit een Albert Heijn in Heeze werd getrokken, is teruggevonden. De automaat lag in het bos achter het crematorium aan de Somerenseweg in Heeze, samen met spullen die vermoedelijk gebruikt zijn om 'm open te breken. Maarten van der Wulp vond het apparaat bij toeval, toen hij zondagmiddag door het bos wandelde.
Geschreven door

"Ik was op bezoek bij schoonfamilie in Heeze", vertelt de Helmonder. Van der Wulp liep aan het einde van de middag met de oudoom van z'n vriendin door het bosgebied achter het crematorium. "En daar lag 'ie, half in de greppel, het omhulsel van die kast."
De geldautomaat werd woensdagnacht rond twee uur met een lier uit de Albert Heijn aan de Kapelstraat in Heeze getrokken, nadat de daders met een auto de pui van de winkel hadden geramd.
Slijptollen en benzineBij de restanten van de pinautomaat lagen ook twee slijptollen, een grote beitel, een hamer, een aggregaat, jerrycans en benzine. Die spullen zijn vermoedelijk gebruikt om de automaat open te breken.
Ook waren er inktvlekken te zien bij de vindplek. De ING meldde eerder al dat de inktbeveiliging van de geldautomaat is afgegaan, waardoor het geld onbruikbaar zou zijn geworden. "Toch hebben ze al het geld meegenomen", vertelt Van der Wulp die in het dagelijks leven particulier beveiliger is. De vondst maakte hem dan ook nieuwsgierig. Zijn zoektocht naar eventueel achtergebleven briefjes van vijftig euro heeft echter niks opgeleverd, vertelt hij maandagochtend.
Onderzoek technische rechercheHij belde de politie, die alle sporen heeft veiliggesteld. De technische recherche doet onderzoek in het bos.

Wachten op privacy instellingen...