DAF verhoogt opnieuw vrachtwagenproductie in Eindhoven

4 augustus 2013 om 19:57
DAF Trucks in Eindhoven verhoogt binnen korte tijd opnieuw de vrachtwagenproductie. De reden is de gestegen vraag naar trucks met Euro 5 motoren.

De Europese Unie verhoogt per 1 januari de prijs van vrachtwagens met dit type motor om bedrijven te stimuleren om op schonere Euro 6 aandrijving over te stappen.
Tweede productieverhogingAls gevolg van de maatregel bestellen veel transporteurs nu nog snel DAF-vrachtwagens met Euro 5. Al bekend was dat de productie per 26 augustus wordt opgevoerd van 164 naar 184 trucks per dag. Daar bovenop werd maandag bekend dat per 23 september de productie verder wordt verhoogd naar 202 CF- en XF-vrachtwagens per dag.
President-directeur Harrie Schippers van DAF: "De stijging in de vraag naar trucks heeft alles te maken met de nieuwe Euro 6-wetgeving die per 1 januari in de Europese Unie van kracht wordt. Euro 6-voertuigen zijn aanmerkelijk duurder dan de huidige generatie Euro 5-trucks. Het aantal vervoerders dat om die reden het wagenpark vervroegd vervangt, is de afgelopen maand verder toegenomen, reden om het productievolume opnieuw aan te passen. Veel klanten schaffen een CF of XF Euro 5 aan, nu dat nog mogelijk is."
Extra banenOm de productieverhoging naar 202 trucks per dag mogelijk te maken, worden in Eindhoven en Westerlo in totaal zo'n 250 tijdelijke medewerkers geworven. Dit aantal komt bovenop de ongeveer 200 medewerkers die extra nodig zijn om de eerder aangekondigde productieverhoging van 164 naar 184 CF- en XF-trucks te kunnen realiseren.

Wachten op privacy instellingen...