Wethouder Grave mikpunt van frustraties en verbaal geweld in discussie om scheepswerf

GRAVE - Vanwege het dreigende faillissement van de scheepswerf in Grave heeft wethouder Eric Daandels het de afgelopen dagen zwaar moeten ontgelden. Via de mail, de site vaVeel n de gemeente en telefonisch hebben diverse mensen hun frustraties geuit.
Volgens een woordvoerder van de gemeente is hij niet persoonlijk bedreigd. Daandels krijgt als verantwoordelijk wethouder de schuld van het dreigende faillissement van de werf.

De gemeente heeft voor vrijdag veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Dan vindt er een extra raadsvergadering plaats. Het gaat om maatregelen die ook dinsdagavond werden genomen. Toen vergaderde een commissie van de gemeente over de toekomst van de scheepswerf. Het bedrijf dreigt te moeten stoppen, omdat de gemeente volgens de leiding van de werf geen vergunning wil verlenen voor het bouwen van grotere schepen.

Gezonde verstand
Volgens de woordvoerder van de gemeente Grave zijn er dinsdagavond tijdens de vergadering geen problemen geweest. Hij hoopt dat ook vrijdagavond het gezonde verstand zal zegevieren.

“Het is jammer dat er zo op de man wordt gespeeld”, aldus de zegsman. Hij laat verder weten dat Daandels het ‘onwelvoeglijke’ taalgebruik aan zijn adres niet prettig vindt, maar ook dat hij zich niet persoonlijk bedreigd voelt. Voor persoonlijke bewaking of beveiliging is geen reden, zo meldt de woordvoerder.

Ook bedreiging in Cuijk
Ook in de naburige gemeente Cuijk laaiden de emoties onlangs op. Toen kreeg wethouder Gerard Stoffels een dreigbrief vanwege zijn standpunt in de discussie over een randweg bij kerkdorp Haps.