Video

Wereldrecord Ranomi Kromowidjojo op 50 meter vrij in Eindhoven

6 augustus 2013 om 21:23 • Aangepast 22 november 2020 om 03:36
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft woensdagavond bij de wereldbekerwedstrijden kortebaan in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven het wereldrecord op de vijftig meter vrij op haar naam gezet. De zwemster verbrak het record van Marleen Veldhuis, die sinds 2008 op haar naam stond.
Profielfoto van
Geschreven door

Met een tijd van 23,24 bleef de Kromowidjojo net onder het oude record dat sinds april 2008 met 23,25 op naam stond van Veldhuis, die tot vorig jaar het trainingsmaatje van Kromowidjojo was. Na de Spelen in Londen beëindigde Veldhuis haar loopbaan.
Eerste individuele wereldrecordHet is voor de 22-jarige Kromowidjojo haar eerste individuele wereldrecord. Afgelopen weekend veroverde de Groningse nog goud in Barcelona op dezelfde afstand. Ze behaalde tijdens dit WK ook een bronzen medaille op de 100 meter vrij, 50 meter vlinderslag en 4x100 meter vrij.
Het kostte Kromowidjojo weinig moeite om zich op te laden voor de races in Eindhoven. "Het was gelijk doorschakelen. Normaal ben je wel kapot na een WK. Maar ik had me er al op ingesteld dat ik meteen weer aan de bak moest. Ik heb thuis goed kunnen relaxen om nog een keer te knallen."
Tegen de pers zei Kromowidjojo dat haar wereldrecord het teken is dat ze in vorm is. "Een individueel wereldrecord telt wel echt. Dit is een lekker gevoel."

Wachten op privacy instellingen...

Meerdere recordsOverigens werden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven meerdere records verbroken. Dat bleek woensdag weer, tijdens de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden kortebaan. Liefst zes records werden daar aan diggelen gezwommen. Wat zit er toch in dat (chloor)water?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.