Wat zit er in het water in Eindhoven? Zwemrecords sneuvelen bij bosjes

6 augustus 2013 om 23:13
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Wereldrecord Ranomi Kromowidjojo in Eindhoven
Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven is dé plaats om records te breken. Dat bleek woensdag weer, tijdens de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden kortebaan. Liefst zes records werden daar aan diggelen gezwommen.

Ranomi Kromowidjojo was de belangrijkste eyecatcher. Het boegbeeld van het Nationaal Trainings Centrum Eindhoven zwom een nieuw wereldrecord op de 50 meter vrije slag. Kromowidjojo tikte aan na 23,24 seconden.
Voor 'Kromo' is het haar tweede grote succes in drie dagen. Zondag won ze ook tijdens het WK in Barcelona al goud op de 50 meter vrij.
Sharon van RouwendaalPloeggenote Sharon van Rouwendaal zwom het vijftien jaar oude Nederlands record op de 800 meter vrij uit de boeken. Met een tijd van acht minuten en 16,34 seconden bleef ze onder de oude nationale toptijd die sinds januari 1998 met 8.21,94 op naam stond van Kirsten Vlieghuis. Van Rouwendaal eindigde met haar tijd als vijfde.
Wendy van der ZandenOok Wendy van der Zanden uit Moergestel zorgde woensdag voor een Nederlands record. Van der Zanden dook onder haar eigen nationale record op de 200 meter wisselslag. Zij zette een tijd neer van twee minuten en 9,09 seconden. Daarmee was ze ruim een halve seconde sneller dan haar oude toptijd.
Andere zwemmers en zwemsters die records braken:

  • Ferry Weertman (Ned): nationaal record 400 meter vrij: 3.42,19
  • Katinka Hosszu (Hon): wereldrecord 200 meter wisselslag: 2.03,20
  • Chad Le Clos (ZAf): wereldrecord 200 meter vlinderslag: 1.49,04.Wachten op privacy instellingen...