Video

Hoogbejaarde vrouw (95) ligt nacht op koude stenen in Eindhoven

10 augustus 2013 om 09:58 • Aangepast 22 november 2020 om 03:35
nl
Een hoogbejaarde vrouw heeft zaterdagnacht een groot deel van de nacht buiten op de grond gelegen nadat ze was gevallen. Toen medewerkers van haar zorgverlener Vitalis haar zondagochtend in Eindhoven vonden, was ze nauwelijks aanspreekbaar.
Profielfoto van
Geschreven door

De 95-jarige vrouw was met haar rollator aan het lopen en kwam ten val bij zorgcentrum voor ouderen Vitalis Kortonjo aan de Herman Gorterlaan. Ze is onderkoeld en haar lichaam is blauw, zo twittert wijkagent Ton Sweegers. "Hopelijk komt het nog goed."


Aan het wandelenVolgens een andere wijkagent, Frans van der Aa, was de vrouw op een hellend vlak bij de parkeergarage ten val gekomen. De vrouw lag volgens de wijkagenten de hele nacht hulpeloos op straat. Ze was al die tijd bij bewustzijn, aldus Van der Aa.
Volgens Vitalis heeft de vrouw zaterdagnacht om vier uur het gebouw verlaten. Camera's bij de receptie registreerden haar vertrek. De zorgverlener weet niet waarom de vrouw het gebouw verliet. Om halfzeven die ochtend werd ze door medewerkers van Vitalis gevonden bij de parkeergarage aan de overkant van de straat.
Verwondingen aan heupDe voorzitter van de Raad van Bestuur van Vitalis, Léon Rulkens, zegt dat de vrouw zelfstandig woonde. De receptie is onbewaakt en daarom merkte niemand haar vertrek op. De vrouw raakte door de val gewond aan haar heup. Ze maakt het naar omstandigheden redelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.