NAC-spits Anthony Lurling opgepakt na vechtpartij Den Bosch: 'Het ging nergens over'

10 augustus 2013 om 14:04
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Aanhouding in Den Bosch (foto: Twitter/Mitchel Venmans)
Omroep Brabant
Foto: Mitchel Venmans
1/4 NAC-speler Anthony Lurling opgepakt na handgemeen in Den Bosch
NAC-voetballer Anthony Lurling is zaterdagnacht opgepakt na een vermeende vechtpartij bij een krokettenmuur in Den Bosch. Dat heeft de spits tegenover Omroep Brabant bevestigd. Volgens Lurling was er sprake van een misverstand. "Er waren wat supporters die aan het provoceren waren."

Lurling had woorden met Feyenoordsupporters, die hem aan het uitdagen waren. "Ik bleef rustig en zei dat ze moesten stoppen. Een vriend wilde een broodje uit de muur trekken, maar de supporters stonden daarvoor. Ik zei dat ze opzij moesten gaan. Een supporter gaf een duwtje en ik duwde terug", zo zegt hij in het sportprogramma Sportlunch van Omroep Brabant.
Foto landelijk nieuwsVoor de politie was de duwpartij voldoende aanleiding om de NAC-spits direct in de boeien te slaan. "Een agent pakte mijn arm vast en drukte me tegen de muur aan. Daar werd vervolgens een foto van gemaakt."
De bewuste foto kwam van Mitchel Venmans, die toevallig langs de krokettenmuur van Kees Kroket aan de Visstraat liep. "Ik zag dat Lurling met zijn armen achter zijn rug en met zijn gezicht tegen muur stond. Vier agenten hielden hem aan", zo zegt Venmans. Hij greep direct zijn telefoon en nam een aantal foto's, die trending topic op Twitter werden.
[Tweet:body:https://twitter.com/mvenmans/status/366379134299021312]
'Krokettengate' op TwitterLurling denkt dat de politie zo snel ingreep omdat er een halfuur eerder vlakbij een vechtpartij was geweest. Maar de aanhouding ging op Twitter een eigen leven leiden. Het akkefietje werd spoedig tot Krokettengate gedoopt. Volgens geruchten had Lurling voorgedrongen bij de krokettenmuur. Kort daarna zou een vechtpartij zijn ontstaan.
"Er is geen aanklacht ingediend, omstanders hebben ook gezegd dat er niets aan de hand was. Als je hier mensen voor gaat arresteren, zal de politie het heel druk krijgen. Maar op Twitter lijkt het nu wereldnieuws. Dat is vervelend, want nu moet ik dit de hele dag uitleggen", aldus Lurling.
Klein celletjeBehalve Lurling werd er bij de krokettenmuur nog een 36-jarige Bosschenaar opgepakt. Zij werden alle twee naar het politiebureau gebracht. "Ik zat echt in een klein celletje. Daar moest ik wachten tot een officier kwam. Die liet mij direct gaan. Hij had van omstanders gehoord dat er niets aan de hand was." De andere Bosschenaar komt volgens de politie ook snel vrij. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan.
Overigens was de nacht in de cel niet helemaal vervelend voor Lurling. "Ik zei gekscherend vanmorgen tegen een agent en tegen een mevrouw dat dit er eentje is in de categorie 'om een keer in je leven mee te maken'", grapt hij.

Wachten op privacy instellingen...