Nederlands record Kromowidjojo op 100 vrij

10 augustus 2013 om 18:01 • Aangepast 22 november 2020 om 03:35
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijden kortebaan in Berlijn een Nederlands record op de 100 meter vrij gezwommen. De tweevoudig olympisch kampioene tikte in de finale aan in een tijd van 51,28. Ze bleef hiermee onder de oude nationale toptijd van Inge Dekker, die het record sinds december 2009 met 51,35 in handen had.
Profielfoto van
Geschreven door

Kromowidjojo verbeterde woensdag bij de wereldbekerwedstrijden in Eindhoven al het wereldrecord op de 50 meter vrij. "Yes! Pr! 51.28... Alles eruitgeperst'', twitterde Kromwidjojo na afloop van het nationale record op de 100 vrij.

Wachten op privacy instellingen...

Kromowidjojo: 'lekker om zo af te sluiten'Ranomi Kromowidjojo zwom zondag in Berlijn in haar laatste individuele race van dit seizoen een Nederlands record op de 100 meter vrij. "Het is lekker om het seizoen zo te kunnen afsluiten'', zei de wereldkampioene van de 50 meter vrij. "Ik heb alles eruit gehaald wat er nog in zat. Ik hoopte halverwege nog op een tijd onder de 51 seconden, maar na al die races van de afgelopen tijd zat dat er toch niet meer in. Maar een persoonlijk record is ook super. Dit geeft een lekker gevoel.''
Kromowidjojo had nauwelijks rust na de wereldkampioenschappen in Barcelona, waar ze vorige week zondag de wereldtitel op de 50 meter vrij veroverde. Twee dagen na terugkomst in Nederland kwam ze in Eindhoven in actie. Daarna volgden zaterdag en zondag de races in Berlijn. Ze zwemt in de Duitse stad ook nog in de gemengde estafette.
Vier weken vakantieKromowidjojo is wel toe aan vakantie. Ik heb er wel naar uit gekeken. De komende vier weken ga ik lekker uitrusten en mezelf weer opladen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.