Nieuwe boete voor aspergeteelster José Janssen uit Someren

13 augustus 2013 om 13:07
Aspergeteelster José Janssen uit Someren heeft woensdag opnieuw een zaak bij de Raad van State verloren. De zaak draaide om het illegaal te werk stellen van zeven Roemenen in 2010. Hiervoor moet ze een boete van in totaal 32.000 euro betalen.
Geschreven door

Janssen heeft in diverse zaken in totaal al meer dan één miljoen euro aan boetes gekregen omdat ze tussen 2006 en 2011 diverse arbeidswetten overtrad.
'Aan zichzelf te danken'In april bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat Janssen een deel van deze boetes - ruim drie ton - niet hoeft te betalen omdat ze niets meer heeft. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is hiertegen in beroep gegaan bij de Raad van State, die deze zaak op 10 september behandelt.    Volgens de Raad van State heeft Janssen het aan zichzelf te danken dat haar financiële situatie zo slecht is. Ze heeft geen geld omdat ze de afgelopen jaren voor allerlei overtredingen boetes heeft gekregen.
UitbuitingJanssen kreeg behalve geldboetes ook drie jaar cel opgelegd voor het uitbuiten van Poolse, Roemeense en Portugese arbeiders. Die moesten zeven dagen per week tien tot veertien uur per dag werken voor een salaris onder het minimumloon.


Wachten op privacy instellingen...