Film ‘040 Lost Heroes’ over de val van wethouder Mary Fiers uit Eindhoven - Omroep Brabant

Film ‘040 Lost Heroes’ over de val van wethouder Mary Fiers uit Eindhoven

20 augustus 2013 om 15:29 • Aangepast 22 november 2020 om 03:32
nl
Er komt een film over het succes en de val van wethouder Mary Fiers uit Eindhoven. En de nasleep ervan. De film ‘040 Lost Heroes’ gaat op woensdag 28 augustus in première op internet.
Profielfoto van
Geschreven door

Hoe is het haar vergaan naar haar vertrek? Heeft ze daarbij de hulp gekregen die ze nodig had? Wie helpt er tegenwoordig nog een ander? Wie komt er in actie als er iemand hulp nodig heeft? Wie zijn die helden? De makers van ‘‘040 Lost Heroes’ beloven dat de film in ieder geval een antwoord op deze prangende vragen. Meer willen de makers vooralsnog niet kwijt. Mary Fiers maakte via Twitter alvast reclame voor de film.
[Tweet:body:https://twitter.com/040lostheroes/status/370103414392623104]
Bekende EindhovenarenAan de film werken verschillende bekende Eindhovenaren mee. Zo spelen burgemeester Rob van Gijzel, Pieter van den Hoogenband, Johan Vlemmix en Leon van der Zanden mee. Wat hun aandeel is in de film is nog niet bekend. De film gaat op woensdagavond om acht uur in première. De filmmakers hebben een speciale Facebookpagina over de film gemaakt.
Volgens Mary Fiers stelt de film een maatschappelijk thema aan de kaak. "In onze samenleveing is het hebben van succes belangrijk. Maar er zijn ook bepaalde periodes in het leven van een mens dat het wat minder goed gaat. Wie staat er dan op?", vertelt Fiers. In de film staat het opstappen van Fiers als wethouder van Eindhoven en de nasleep ervan centraal. Fiers: "In de film is de situatie wel wat aangedikt, maar het thema is wel actueel."
De Eindhovense wethouder Mary Fiers trad in maart af vanwege het woonwagendebacle op het Orgelplein. Bij de verhuizing van de woonwagenbewoners is zeker een miljoen euro te veel betaald. Dat gebeurde op basis van valse taxaties door een externe medewerker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.