Video

Bedrijf lingeriekoningin Marlies Dekkers failliet en maakt meteen doorstart

20 augustus 2013 om 18:44 • Aangepast 22 november 2020 om 03:32
nl
Het bedrijf van lingerieontwerpster Marlies Dekkers uit Oosterhout is failliet. De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag het faillissement uitgesproken van het modebedrijf. Direct na het failliet verklaren van het bedrijf, is met behulp van een nieuwe investeerder een doorstart gemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Vorige week meldde RTL Boulevard al dat het bedrijf van Dekkers ' in zwaar weer' zat. Het bedrijf zegt zelf al jaren last te hebben van 'lastige economische omstandigheden'. Toeleveranciers gingen failliet en kleine lingeriewinkels die Marlies Dekkers verkochten gingen over de kop.
Begin augustus werd duidelijk dat Dekkers met financiële problemen kampte. Zo leed het bedrijf in het gebroken boekjaar 2012 een verlies van 2,9 miljoen euro. Ook zou Dekkers een hoge schuld hebben bij de Rabobank. De bank had haar tot 1 september de tijd gegeven nieuwe geldschieters te vinden.
Producten nog steeds gewildDe reden voor het faillissement ligt niet aan een dalende vraag naar de producten van Dekkers. ''Het is heel gewild, ook internationaal", aldus de ontwerpster. "Ik heb een pittige tijd achter de rug, net als het personeel. We vragen ons allemaal af hoe dit kan. We zijn zo succesvol", zegt de Oosterhoutse tegen RTL Boulevard.
Dekkers was woensdag niet bij de uitspraak over het faillissement aanwezig. ''Ik vond het belangrijker om bij mijn personeel te zijn', zegt ze tegenover BuzzE. Ze reageerde wel op Twitter over de verandering in haar bedrijf.

Wachten op privacy instellingen...

DoorstartNadat de rechtbank van Rotterdam een het bedrijf van Dekkers failliet verklaarde, heeft de curator met investeringsfonds Karmijn Kapitaal afgesproken een doorstart te maken met de gezonde onderdelen van het bedrijf. Marlies Dekkers zal daarbij zelf lid van de directie blijven.
Bij de doorstart wil het bedrijf een aantal winkels sluiten en de verkoop concentreren rond de webshop. Met deze doorstart kunnen 35 van de ongeveer 100 arbeidsplaatsen behouden blijven. Dekkers: ''De focus komt zowel nationaal als internationaal te liggen op online. Daarbij komt er een heel exclusief retailbeleid."
Bandjes boven de cupMarlies Dekkers werd wereldberoemd, vooral door beha's te produceren met bandjes boven de cups. De Oosterhoutse werd in 2007 niet alleen uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar, maar won ook in New York de CILA Award voor Best Fashion lingerie.
Begin 2008 ontving Dekkers uit handen van de burgemeester van Parijs de Creator of the Year Award.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.