Vastgoedbedrijf Cees Engel uit Rijsbergen failliet, gevolgen voor Fort Oranje onbekend

21 augustus 2013 om 15:15
nl
Het vastgoedbedrijf van campingeigenaar Cees Engel uit Rijsbergen is failliet. De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag het faillissement uitgesproken. Het door Engel opgerichte bedrijf hield zich bezig met verhuur van onroerend goed en handel in onroerend goed. Het faillissement was aangevraagd door de Belastingdienst, meldt RTV Rijnmond.
Geschreven door

Het failliet verklaarde vastgoedbedrijf staat geregistreerd op de Bredaseweg 33 in Rijsbergen, het adres van camping Fort Oranje. Ook Engel Beheer is failliet verklaard en ook die BV stond op hetzelfde adres geregistreerd.
Het is onduidelijk hoe dat precies zit. Engel Beheer wordt een financiele instelling genoemd. Engel kwam de laatste jaren vaak in het nieuws door misstanden op zijn camping Fort Oranje in Rijsbergen. Of dit faillissement gevolgen heeft voor de camping is niet bekend.
Huisjesmelker Engel bezat ooit enkele honderden panden in Rotterdam en stond bekend als huisjesmelker. Engel werd verloedering van zijn huizen verweten. Hij verkocht in 2007 het bedrijf aan de gemeente Rotterdam voor 13 miljoen euro. De opbrengst stopte Engel in diverse bedrijven. Intussen kwam Engel Vastgoed in de rode cijfers.
Alles wijst er op dat er een conflict was tussen Cees Engel en de Belastingdienst over oude belastingaanslagen rond het Rotterdamse vastgoed. De Belastingdienst wilde miljoenen euro's van Engel terugvorderen. Hoe dat precies zit is onbekend. De betrokkenen zijn niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.