Video

Jeugdspelers van Trappers mogelijk betrokken bij overval op directeur hoofdsponsor Dentil

22 augustus 2013 om 19:14 • Aangepast 22 november 2020 om 03:31
nl
Destil is per direct gestopt met het sponsoren van de jeugdtak van ijshockeyclub Tilburg Trappers. Dat heeft het bedrijf besloten, omdat er eind vorig jaar een gewapende overval werd gepleegd op het huis van Gertjan van Eck, de directeur van Destil. Voor de overval werden vijf verdachten aangehouden. De politie is een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van een of meer jeugdspelers van de Trappers.
Profielfoto van
Geschreven door

De overval vond plaats op 22 december bij het gezin in Moergestel. Drie gemaskerde overvallers bedreigden en knevelden gezinsleden en er werd een schot gelost. De overvallers maakten onder meer dure horloges buit.
Twee verdachten zitten vastDe verdachten uit Tilburg waren op het moment van de overval tussen de 17 en 23 jaar. Ze werden dit voorjaar gearresteerd. Twee van hen zitten nog vast. Ze worden verdacht van diefstal met geweld in vereniging. Maandag wordt de zaak proforma behandeld voor de rechtbank in Breda. De andere verdachten mogen hun strafproces thuis afwachten.
Voorzitter Ron van Gestel van de ijshockeyclub bevestigt tegen Omroep Brabant dat er een onderzoek naar betrokkenheid van een of meer jeugdspelers loopt, maar mag verder van de politie niks over de zaak zeggen. Het jeugdbestuur van de Trappers heeft vrijwilligers, ouders en coaches in een brief geïnformeerd. De vereniging noemt het een 'flinke klap' dat Destil de jeugdtak niet langer zal sponsoren, zo meldt het Brabants Dagblad. Volgens de club kunnen de jeugdteams wel gewoon het seizoen beginnen.
Stopt Destil als hoofdsponsor?De groothandel in bouwspullen blijft tot het einde van dit seizoen wel hoofdsponsor van het eerste team. Maar Destil-directeur Gertjan Van Eck denkt er sterk aan om contract als hoofdsponsor na dit seizoen niet te verlengen. Als Destil stopt als hoofdsponsor van het eerste team heeft dat grote gevolgen voor de Tilburgse ijshockeyclub, die in 2011 al eens failliet ging.
De impact van de overval op Van Eck is nog steeds groot: "Graag wil ik deze periode snel afsluiten. Voor mij is ijshockey mijn lust en mijn leven, en dat plezier hebben ze me afgepakt."
[YouTube:http://youtu.be/vfIfHJDK7Qk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.