Hockeyheren missen EK-finale ondanks twee doelpunten van Mink van der Weerden

22 augustus 2013 om 21:50
nl
De Nederlandse hockeyers hebben zich vrijdag bij het EK in Boom niet weten te plaatsen voor de finale. Oranje moest zich in de halve finales met 3-5 gewonnen geven tegen olympisch kampioen en titelverdediger Duitsland.
Geschreven door

De Nederlandse doelpunten kwamen van strafcornerspecialist Mink van der Weerden van Oranje Zwart uit Eindhoven en Billy Bakker. Van der Weerden zette Oranje voor rust zelfs twee keer op voorsprong door twee strafcorners te benutten.
Oranje verloor vorig jaar in de olympische finale in Londen al van Duitsland. En in 2011 in de finale van het EK ging het tegen de aartsrivaal ook al mis in de finale.
Zondag halve finaleDe Nederlandse hockeyers spelen zondag om het brons tegen de verliezer van de andere halve finale tussen België en Engeland. Donderdag verloren ook de Nederlandse hockeysters hun halve finale. Engeland bleek na shoot-outs te sterk.
Door de beide nederlagen beleeft het Nederlandse hockey vrijdagavond in België een negatieve primeur. Voor de eerste keer in de historie van het EK ontbreekt een team van Oranje in de finale.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.