Designmeubels van Indonesisch straatafval op Dutch Design Week in Eindhoven

23 augustus 2013 om 17:20 • Aangepast 22 november 2020 om 03:31
nl
Op de Dutch Design Week in Eindhoven wordt dit jaar een bijzonder project gepresenteerd. Een groep Nederlanders heeft Indonesisch straatafval verwerkt in ontwerpen en probeert tegelijkertijd zwerfjongeren te helpen. Onder de naam Ffrash leren ze kansarme jongeren in Jakarta hoe ze meubels moeten maken van afval.
Profielfoto van
Geschreven door

De initiatiefnemers willen de groeiende afvalberg als grondstof voor ontwerpen gebruiken. Jongeren tussen de zestien en negentien jaar oud kunnen meedoen aan het project. Ze leren in de opleiding ook hoe ze hun ontwerpen slim aan de man kunnen brengen.
Kussens en krukjesDe jongeren leren bijvoorbeeld hoe ze kussens kunnen maken van de reststoffen van een jeansfabrieken of krukjes van plastic doppen. Het InterContinental hotel in Jakarta heeft al een grote order geplaatst. Het is de bedoeling dat de ontwerpen ook in Nederland verkocht gaan worden.
Ffrash wil het project ook in andere ontwikkelingslanden gaan uitvoeren. De initiatiefnemers willen ervoor zorgen dat mensen daar meer producten gaan recyclen.
DesignmeubelsDe ontwerpen van de meubels zijn bedacht door Guido Ooms en Karin van Lieshout. Ze struinden door afvalhopen in Indonesië om goede materialen te vinden en gaven de jongeren les.
De ontwerpen zijn te bewonderen op de Dutch Design Week in Eindhoven. De week duurt van 19 tot en met 27 oktober.
[YouTube:body:http://youtu.be/vWqNKmovGWU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.