Record studenten Technische Universiteit Eindhoven met elektrische auto

25 augustus 2013 om 15:53 • Aangepast 22 november 2020 om 03:30
nl
Met een elektrische auto kun je grote afstanden afleggen. Dat blijkt uit een test die studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hielden met de Tesla Model S. Ze zetten zelfs een nieuw Europees record neer.
Profielfoto van
Geschreven door

De TU-studenten reden met de auto vanaf het drielandenpunt naar Amsterdam, van daar via de afsluitdijk naar Friesland en door naar Almere. De studenten kwamen tot een afstand van 625,5 kilometer.
'In een schildpadden-mode aangekrabbeld'"Al kruipend kwam de auto tot zijn einde", vertelt student Frank Evers. "In een schildpadden-mode kwam hij hier aangekrabbeld." De studenten hebben geprobeerd zoveel mogelijk kilometers te rijden en zo min mogelijk energie te verbruiken. "We hebben daarom de banden hard opgepompt, de airco niet gebruikt, de helderheid van het display lager gezet, de lampen vroeg uitgezet, de richtingaanwijzers nauwelijks gebruikt en niet te snel opgetrokken."
Marketingmanager Folkert Ruiter van Athlon Car Lease spreekt van 'een geweldige prestatie'.
[YouTube:body:http://youtu.be/sxZYzDGQ8KY]
WereldrecordHet wereldrecord van het rijden in een elektrische auto staat op 681,28 kilometer. Bij die recordpoging werd een gemiddelde snelheid van 29 kilometer per uur aangehouden. De studenten van de TU reden met de gebruikelijke snelheden over de Nederlandse wegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.