Makelaars met banden in Tilburgse hennepwereld dinsdag op vrije voeten

25 augustus 2013 om 17:38
nl
Twee makelaars die hun diensten zouden hebben misbruikt ten gunste van de Tilburgse hennepscene komen dinsdag op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Breda maandag besloten.
Geschreven door

Menko D. en Peter P., met kantoren in Geldrop en Tilburg, worden ervan verdacht actief panden te hebben aangeboden aan wietkwekers in onder meer Tilburg, Etten-Leur en Nederweert. Ze werden in mei, tijdens een actiedag van Taskforce B5, gepakt op basis van de getuigenissen van de Tilburgse crimineel Alain S. Die lapte zijn maten erbij, maar ook andere topcriminelen, telers, knippers, elektriciens, afpersers en makelaars.
HennepfamilieOp basis van die verklaringen werd in augustus vorig jaar al de Tilburgse 'hennepfamilie' K. aangehouden en later een aantal elektriciens. De makelaars komen onder voorwaarden vrij omdat de rechtbank hun persoonlijk belang groter vindt dan het maatschappelijk belang. P. moet zich wel om de twee weken melden bij de politie, omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft.
De officier van justitie wilde niets zeggen over onderzoeken naar andere makelaars die door de crimineel zijn genoemd. S. zal eind dit jaar of begin 2014 worden gehoord over zijn verklaringen. Waarschijnlijk gebeurt dat tegelijk met het verhoor in het megaproces tegen de groep rond de familie K. De bedoeling is de zaken in 2014 af te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.