Twee mannen neergestoken in trein Tilburg, vijf aanhoudingen

TILBURG - Bij een steekpartij in een trein op station Tilburg is maandagavond een man zwaargewond geraakt. Een andere man raakte lichtgewond. De politie heeft zes mensen opgepakt.
De verdachten zitten vast. De spoorwegpolitie die de steekpartij onderzoekt, verhoort het zestal.

Het station in Tilburg stond blauw van de politie, liet een ooggetuige weten. De slachtoffers werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Perron drie afgezet
De politie was met minstens zestien wagens naar het station in Tilburg gekomen. Het einde van perron drie werd afgezet door de politie. Ook de spoorwegpolitie was aanwezig. De steekpartij vond plaats in de trein vanuit Eindhoven.

Door de steekpartij was er geen treinverkeer tussen Tilburg en Den Haag. Een ooggetuige liet weten dat het incident plaatsvond nog voor de trein station Tilburg had bereikt. De trein stond stil voor het station te wachten voor het op kon rijden naar het perron.

Vechtpartij voorafgaand aan steekpartij
Voorafgaand aan de steekpartij vond in dezelfde trein een vechtpartij plaats. In de trein ontstond een ruzie tussen twee groepen. Getuigen meldden aan BD.nl dat er al de hele reis een gespannen sfeer hing.

Uiteindelijk zou 'voordringen' de reden van de escalatie geweest zijn. Daarop zou meteen gestoken zijn, aldus de site.