Steekpartij in trein Tilburg: jongste verdachte is 14

30 april 2012 om 18:49
nl
Bij de steekpartij in een trein bij station Tilburg op maandagavond heeft de politie zes jongeren opgepakt. De jongste is 14 jaar oud, de oudste 21. Alle verdachten zitten nog vast en worden dinsdag verhoord over hun rol bij het incident. Volgens een ooggetuige onstond de ruzie na een meningsverschil over voordringen.
Geschreven door

Bij de steekpartij raakten twee mensen gewond, onder wie een 24-jarige man. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Een ooggetuige verteltEen ooggetuige vertelt zijn verhaal aan Omroep Brabant: "We waren met een grote groep op de terugweg vanuit Eindhoven. De jongens kregen ruzie, ik hoorde dat het ging over voordringen." Al snel ging het er wild aan toe. "Ze probeerden ook een ruit in te trappen."
De ooggetuige raakt zelf ook gewond: "Ik filmde de vechtpartij met mijn mobieltje. Een van de jongens trapte toen tegen mijn hand en een kapot stuk glas." Vijf hechtingen kwamen er aan te pas om de wond in de hand weer te dichten.
Zestien politiewagensDe hulpdiensten werden vanuit de trein gealarmeerd. "Ik heb de politie zelf drie keer aan de lijn gehad", vertelt de ooggetuige. "Vaak kon ik ze niet verstaan vanwege de herrie in de trein."
De politie rukte rond halfelf met tenminste zestien wagens uit en zette de omgeving van perron drie af. Ook de spoorwegpolitie was aanwezig. De trein stond toen inmiddels al stil. Een van de reizigers zou aan de noodrem hebben getrokken toen de boel escaleerde.
Geen treinverkeerDe trein kwam vanuit Eindhoven. Door de steekpartij was er enige tijd geen treinverkeer tussen Tilburg en Den Haag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.