Sharif doet opnieuw aanvraag verblijfsvergunning

26 augustus 2013 om 13:26
De uitgeprocedeerde asielzoeker Sharif Salihi heeft een nieuwe aanvraag gedaan om in Nederland te mogen blijven. De 19-jarige jongen uit Afghanistan krijgt van de IND een nieuwe kans op een verblijfsvergunning.

Henk en Connie Louer uit Tilburg hebben zich over de jongen ontfermd. Zij vonden het vreemd dat Sharif eerst mocht blijven en daarna toch het land uit moest. Ze hebben samen met Sharif en zijn advocaat Hillen een tweede aanvraag gedaan. Sharif heeft op korte termijn een gesprek met de IND over zijn situatie.
IllegaalSharif is nu illegaal in ons land. Omdat hij opnieuw in gesprek is en in procedure gaat bij de IND (Immigratie- en Naturalisatie Dienst) mag hij nu niet worden opgepakt. "Sharif heeft een speciaal formulier bij zich, waar dat op staat", vertelt Connie Louer. "Ze mogen hem nu niet meenemen. Voor Sharif is dat voor even al een geruststelling."
Waarschijnlijk wordt Sharif snel overgebracht naar een Asielzoekerscentrum (AZC). Hij keert niet terug naar het AZC in Oisterwijk waar hij eerst woonde, maar gaat vermoedelijk naar het AZC in Gilze.
KoninginSharif schreef samen met de Louers een brief aan Koningin Máxima. Connie heeft inmiddels bericht teruggehad dat de brief in behandeling is genomen. Ze is nog steeds heel strijdvaardig als het om de toekomst van de jongen gaat.
"Ik verwacht ook nog antwoord van Wilders en van Teeven. Ik ga door zover als het moet om voor elkaar te krijgen dat deze jongen kan blijven", aldus Connie.

Wachten op privacy instellingen...