Video

Wethouder Scholten over omstreden daklozenproject Eindhoven: 'We hebben integer gehandeld '

26 augustus 2013 om 21:00 • Aangepast 22 november 2020 om 03:29
nl
De Eindhovense wethouder Lenie Scholten zei dinsdagavond tijdens een extra commissievergadering dat bijna een half miljoen euro aan subsidie voor een daklozenproject niet zomaar is verdwenen. Vrijdag werd bekend dat een half miljoen van de in totaal 650.000 euro aan subsidie al op was, zonder dat duidelijk is waar dat geld naartoe is gegaan. Volgens Scholten is er integer gehandeld.
Profielfoto van
Geschreven door

De gemeente had de uitvoering van het project om daklozen aan het werk te krijgen bij de GGZ-instelling De Boei in Eindhoven gelegd. De Boei koos ervoor om het project uit te laten voeren door Buro Andersom.
'Mensen aan het werk geholpen'Buro Andersom kreeg alvast 500.000 euro overgemaakt, maar na een paar maanden bleek dat het geld al op was. Het is niet precies duidelijk waar het geld voor gebruikt is, het is wel bekend dat Buro Andersom financiële problemen heeft.

Wachten op privacy instellingen...

Wethouder Scholten liet tijdens de ingelaste commissievergadering dinsdagavond weten dat het maatschappelijke belang van daklozenproject voorop staat en dat er integer is gehandeld. Zij verzekert dat het geld van het project niet is verdampt en er juist 27 mensen aan werk zijn geholpen. Later deze week komt de wethouder met een gedetailleerd overzicht van waar het geld naartoe is gegaan.
'Te kakken gezet'Raadslid Kees Rijnders vindt het hele gebeuren maar slecht voor Eindhoven. "Zoals het daklozenproject is gelopen is heel slecht voor Eindhoven. Ik ben heel boos", zegt raadslid Rijnders. "Je wordt door deze ongein gruwelijk te kakken gezet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.