Fokke en Sukke kunnen niet stoppen met iPad-scholen af te zeiken: 'De hond heeft de iPad opgegeten' - Omroep Brabant

Fokke en Sukke kunnen niet stoppen met iPad-scholen af te zeiken: 'De hond heeft de iPad opgegeten'

27 augustus 2013 om 01:34 • Aangepast 22 november 2020 om 03:29
nl
De komst van zogenaamde iPad-scholen, waaronder de Steve Jobs School in Breda, is voer voor de bekendste eend en kanarie van Nederland. Enkele van de laatste Fokke en Sukke-cartoons in de nrc.next gaan over deze nieuwe vorm van onderwijs. Hierbij nemen ze, zoals we van Fokke en Sukke zijn gewend, geen blad voor de mond. En ze gaan voorlopig nog even door.
Profielfoto van
Geschreven door

De cartoon van maandag in de nrc.next laat Fokke en Sukke als leraar voor de klas zien op een van de iPad-scholen, misschien wel de Steve Jobs School in Breda. Hier vragen ze de leerlingen hun iPad open te slaan op bladzijde 146. Deze cartoon is voorzien van het bijschrift: 'Fokke en Sukke moeten nog even wennen.'
Buitenspelen.nlAfgelopen vrijdag ging de cartoon over een pauze op een iPad-school. Ook hier stonden Fokke en Sukke voor de klas. Ze sommeerden de leerlingen om naar www.buitenspelen.nl te gaan op hun iPad, als vervanging van het offline speelkwartiertje.
Ook woensdag staat de Fokke en Sukke-cartoon in het teken van het nieuwe digitale onderwijs. Op Twitter stond dinsdagavond al een voorproefje. Fokke en Sukke zijn ditmaal als leerling afgebeeld en proberen uit te leggen dat ze hun huiswerk niet hebben gemaakt omdat de hond de iPad heeft opgegeten.  
Einde nog niet in zichtAls we de makers mogen geloven, dan kunnen we nog een hele lading grappen over de iPad-scholen verwachten. Op Twitter reageren ze op een blog over het onderwerp en verzekeren ze de schrijver dat er nog heel wat grappen zullen volgen. De makers van Fokke en Sukke zijn niet de enigen die kritiek hebben op de iPad-scholen in Nederland.
[Tweet:body:https://twitter.com/fokkesukke/status/372270585398587392] 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.