Sport woensdag: Brabantse voetbalclubs gezond, vraagprijs Toivonen zakt, Vos wint in Frankrijk

27 augustus 2013 om 09:33 • Aangepast 22 november 2020 om 03:29
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer: PSV verlaagt vraagprijs Toivonen, Brabantse voetbalclubs financieel gezond, Vos wint Franse etappekoers en NAC-spits Stipe Perica heeft werkvergunning binnen.
Profielfoto van
Geschreven door

Vos wint in FrankrijkMarianne Vos heeft woensdag de eindzege veroverd in de Franse etappekoers Trophée d'Or Féminin. De leidende positie van de wielrenster van Rabobank-Liv/Giant kwam in de zesde en laatste etappe van Orval naar Saint-Amand-Montrond niet in gevaar. De zege in de rit ging naar Vos' ploeggenote Annemiek van Vleuten, die na 88 kilometer te snel was voor de Italiaanse Marta Tagliaferro en de Britse Laura Trott. Achter Vos, die in totaal drie etappes won, eindigde haar landgenote Anna van der Breggen als tweede.
KNVB: Brabantse voetbalclubs financieel gezondDe Brabantse voetbalclubs hebben hun financiële zaakjes aardig op orde. Dat blijkt uit de nieuwe categorie-indelingen van de KNVB. Geen enkele club zit in de gevaarlijke categorie I. PSV en FC Oss presteren 'goed' (categorie III), de andere clubs zitten in categorie II ('redelijk').
Justin Mathieu tekent contract bij Willem IIJeugdspeler Justin Mathieu heeft een driejarig contract getekent bij Willem II. De 17-jarige Tilburger maakte afgelopen vrijdag zijn debuut als invaller tegen Sparta.

Wachten op privacy instellingen...

Vraagprijs PSV'er Ola Toivonen zaktPSV ziet af van de eerdergenoemde vraagprijs van 5,7 miljoen voor hun speler Ola Toivonen. Dat melden De Telegraaf en het ED. De middenvelder mag voor elk reëel bod vertrekken, schrijven de kranten.
NAC-keeper naar SC CambuurTim Coremans uit Breda gaat voor SC Cambuur spelen. De 22-jarige doelman van NAC Breda tekent in Leeuwaarden een contract voor een jaar. Cambuur was op zoek naar een reservekeeper na het plotselinge vertrek van Ruud Swinkels, die op amateurbasis verder ging bij Willem II.
Stipe Perica heeft werkvergunningNAC Breda kan vrijdag definitief beschikken over de Kroatische spits Stipe Perica, die van Chelsea wordt gehuurd. Perica heeft zijn werkgevergunning gekregen en is daarom speelgerechtigd voor de thuiswedstrijd tegen N.E.C.
KNVB BekerJVC Cuijk won met 2-1 van HHC Hardenber en is daarmee door naar de volgende ronde van de KNVB Beker. Volkel verloor met 0-3 van Rijnsburg B. Een volgende ronde zit er dus niet in.
PSV-AC MilanPSV heeft woensdagavond de wedstrijd om het hoofdtoernooi van de Champions League verloren. De Eindhovenaren hadden aardig wat kansen tegen de 'Rossoneri' van AC Milan, maar werden genadeloos aangepakt.
In San Siro werd het 3-0 voor de Italianen, die 'dodelijk effectief' bleken. Het verlies betekent dat PSV voor het vijfde jaar op rij de Europa League in gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.