7 feiten over AC Milan - PSV: kansloos volgens wedkantoren, al vier keer ongeslagen

27 augustus 2013 om 15:54 • Aangepast 22 november 2020 om 03:29
nl
PSV speelt woensdagavond de cruciale return tegen AC Milan. Bij een goed resultaat plaatsen de Eindhovenaren zich voor het eerst sinds vijf seizoenen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Zeven belangrijke weetjes over AC Milan - PSV.
Profielfoto van
Geschreven door


  • Pas twee keer won een Nederlandse club in San Siro van AC Milan. In 2001 was Roda JC met 1-0 te sterk, hoewel de ploeg uit Kerkrade na penalty's toen alsnog werd uitgeschakeld in de achtste finale van de UEFA Cup. In 2010 won Ajax met 2-0 in de groepsfase van de Champions League.


  • PSV scoorde nog nooit in San Siro tegen AC Milan. Op 21 april 1993 verloor PSV met 2-0, net als op 26 april 2005. Op 19 oktober 2005 pakte PSV wel een punt in Milaan, maar bleef het bij 0-0.


  • Sinds Massimilano Allegri trainer is van AC Milan presteert de club erg matig in Europese wedstrijden. Van de 27 duels onder zijn leiding won AC Milan er acht, werd er tien keer gelijkgespeeld en negen keer verloren.


  • PSV bleef in de laatste vier officiële wedstrijden tegen AC Milan ongeslagen: 3-1 (4 mei 2005), 0-0 (19 oktober 2005), 1-0 (1 november 2005) en 1-1 (vorige week).


  • Volgens de wedkantoren is PSV woensdagavond vrij kansloos. Als je een euro wedt op een overwinning van PSV, krijg je daar (afhankelijk van het wedkantoor) 5 tot 6 euro voor terug. Winst voor AC Milan levert zo'n 1,60 euro op, een gelijkspel een kleine 4 euro.


  • In Amsterdam zullen ze niet zo blij zijn als PSV zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax moet de marketingopbrengsten van het prestigieuze toernooi dan namelijk delen met PSV. Dat scheelt volgens De Telegraaf zo'n 7 miljoen euro. Als PSV zich niet plaatst, en dus Europa League speelt, zijn ze in Alkmaar niet zo blij. Dan moet AZ namelijk een aantal ton inleveren.


  • Zo'n 750 supporters zijn PSV achterna gereisd naar Milaan, waarvan er 650 in het uitvak zitten. Aan het begin van de middag kleurde het Domplein in het centrum van de stad al rood-wit.
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Bron: o.a. PSV Stats, VI.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.