Video

Tilburgse postbezorger houdt drie jaar lang post achter, tienduizend poststukken niet bezorgd

28 augustus 2013 om 13:12
nl
Een postbezorger uit Tilburg heeft drie jaar lang in totaal tienduizend poststukken en brieven niet bezorgd. PostNL kwam daar achter toen het bedrijf van verschillende Tilburgers in bepaalde postcoderegio's klachten kreeg. Bewoners van ongeveer 750 adressen zijn gedupeerd. De postbezorger is op staande voet ontslagen.
Geschreven door

"Naar aanleiding van de klachten hebben we een intern onderzoek gedaan. We kwamen toen bij deze postbezorger uit. Hij heeft bekend dat hij stukken achtergehouden heeft", aldus PostNL-woordvoerder Werner van Bastelaar.
De man verstopte de niet bezorgde poststukken en brieven in zijn huis en een schuur. Een deel van de poststukken is geopend door de man. PostNL wil geen uitspraken doen over de reden waarom de man post achterhield.
Post alsnog bezorgdDe postbezorger is per direct ontslagen. Bij de politie is aangifte gedaan. De niet bezorgde post wordt opnieuw gesorteerd en het wordt bekeken welke stukken wel of niet zinvol zijn om alsnog af te leveren.
"In principe kunnen we alles nog nabezorgen, maar met bijvoorbeeld oude omroepgidsen zullen we dat niet doen", laat Van Bastelaar weten. Het bezorgen zal volgende week gebeuren.
Excuses aanbiedenDe postcodegebieden 5025, 5032 en 5037, ofwel (delen van) de wijken Zorgvlied, De Reit, Korvel Zuid-West en De Blaak, zijn gedupeerd door de postbode.
Bij het nabezorgen van de poststukken in die wijken zullen postbezorgers aanbellen om namens PostNL excuses aan te bieden. "Het is natuurlijk niet goed te praten, maar een welgemeende verontschuldiging is zeker op zijn plaats", aldus Van Bastelaar.
ScreeningVan Bastelaar liet weten dat de procedure bij het aannemen van nieuwe postbezorgers niet wordt aangepast. "Iedereen wordt gescreend en moet een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren", aldus de woordvoerder. "Er werken 22.000 postbezorgers voor PostNL en het blijft een dwarsdoorsnede van de samenleving. Als mensen echt kwaad willen vinden ze toch wel een manier om dat te doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.