Bartenbrug kost Bossche wethouder Ruud Schouten de kop - Omroep Brabant
Video

Bartenbrug kost Bossche wethouder Ruud Schouten de kop

28 augustus 2013 om 21:21
nl
Wethouder Ruud Schouten van Den Bosch treedt af. Dat liet de GroenLinks-wethouder donderdagavond weten aan het begin van de extra bijeenkomst waarin over de reconstructie van de Bartenbrug en zijn functioneren wordt gesproken. Van die bespreking kwam na het aftreden weinig meer terecht.
Geschreven door

De coalitiepartijen in Den Bosch hadden woensdag unaniem het vertrouwen in de wethouder opgezegd. De positie van Schouten was wankel geworden vanwege de opgelopen kosten voor de reconstructie van de Bartenbrug.
'Geen fouten gemaakt'Omdat het standpunt van de coalitie woensdag uitlekte in de pers, is Schouten vandaag aan het begin van de vergadering al opgestapt. "Natuurlijk treed ik af", begon Schouten de bijeenkomst. "Zonder vertrouwen ga ik niet verder. Ik vind het onterecht dat u dat doet zonder mij aan te horen. Het college zou steun moeten krijgen in dit proces."
Schouten biedt zijn excuses niet aan, want hij meent geen fouten te hebben gemaakt. De ex-wethouder haalt wel uit naar BAM, de aannemer van het project. Volgens Schouten heeft het bedrijf het herstel van de brug tegengewerkt.
Positie onhoudbaarIn totaal kost het renoveren van de Bartenbrug vijf miljoen euro. Daarmee blijken de kosten achteraf hoger dan door de wethouder werd gecommuniceerd. Ook zal de reconstrucutie van de brug maanden uitlopen.
De coalitiegenoten in Den Bosch (CDA, VVD, PvdA, GroenLinks en Rosmalens Belang) stelden woensdag na onderling overleg dat de positie van de wethouder daardoor onhoudbaar was.
Groenlinks: 'Geen vertrouwen'GroenLinks stelde donderdagavond dat de partij niet langer op de wethouder kon rekenen om de problemen met de brug op te lossen. Volgens de partij mankeerde er te veel aan de aanpak die door hem werd gekozen om de Bartenbrug te renoveren.
De feestelijke opening vrijdag van het politieke jaar in Den Bosch gaat door het aftreden van Schouten niet door.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.