Tirunesh Dibaba mist wereldrecord tien kilometer op haar na op Tilburg Ten Miles

31 augustus 2013 om 13:53 • Aangepast 22 november 2020 om 03:28
nl
De Ethiopische atlete Tirunesh Dibaba is er zondag tijdens de Tilburg Ten Miles niet in geslaagd het wereldrecord op de 10 kilometer op de weg te verbreken. Ze finishte wel in een nieuw parcoursrecord van 30.30 minuten.
Profielfoto van
Geschreven door

Dibaba moest 500 meter binnen anderhalve minuut afleggen om tot het wereldrecord te komen op de tien kilometer. Dat mislukte. Het wereldrecord staat al tien jaar met 30 minuten 21 seconden op naam van de Britse Paula Radcliffe.

Wachten op privacy instellingen...

MinirunHet loopevenement begon zondag even na halfelf met de allerjongste deelnemers tijdens de zogeheten Minirun. En jong zijn ze zeker, zo bleek uit een rondvraag. "Ik kom mijn kleindochter van 2,5 jaar aanmoedigen. Vorig jaar deed ze ook al mee", vertelt één van de toeschouwers over de Minirun, een parcours van circa driehonderd meter.
De iets oudere kinderen liepen een parcours van één mijl, zo'n anderhalve kilometer. Deelnemer Jan was na afloop tevreden over zijn prestatie. "Ik had wel een beetje pijn in mijn buik door wat ik heb gegeten", bekent hij.

Topatleten en studentenOm 14.20 uur ging de belangrijke wedstrijd over tien mijl van start. Daarin ging de zege bij de mannen naar Tsegay Tuemay. De pas 17-jarige atleet uit Eritrea was met zijn eindtijd van 46.06 minuten twaalf seconden sneller dan de Keniaan Vincent Yator. Diens landgenoot Wilson Chebet eindigde als derde.
Khalid Choukoud uit Den Haag finishte in 46.44 minuten en evenaarde daarmee de beste Nederlandse tijd ooit op de tien mijl. Kamiel Maase ging hem in 2007 voor, ook in Tilburg.
In totaal deden er ruim 10.000 lopers mee aan de Tilburg Ten Miles.


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.