Video

15 woningen ontruimd om 'fake boobytrap' in Waalwijk: maker gearresteerd in de Bremstraat

1 september 2013 om 02:03 • Aangepast 22 november 2020 om 03:28
nl
Ongeveer vijftien woningen in Waalwijk zijn zondag ontruimd geweest omdat er mogelijk explosiegevaar was. Volgens de politie ging het om een 'fake boobytrap', opgezet door een 37-jarige verwarde man. Hij wilde het laten lijken alsof hij de boel zou laten exploderen. De man ging er vandoor, maar kon zondagavond tussen halfelf en halftwaalf worden aangehouden in de Bremstraat.
Profielfoto van
Geschreven door

Ongeveer dertig bewoners van vijftien woningen in de Korenbloemstraat moesten hun huizen uit. Ongeveer een uur later werd de straat weer vrijgegeven en mochten de buurtbewoners weer terug naar binnen.
BoobytrapDe verwarde man had een geïmproviseerd wapen opgezet door zelf iets in elkaar te knutselen met gasflessen. Buurtbewoners belden de politie, omdat ze de man zagen sjouwen met gasflessen en het niet vertrouwden.
Hij had een afzetting gemaakt voor zijn woning met dranghekken en afzetlint. Ook had hij een touw uit de brievenbus gehangen en de deur beklad met verf. Daarna is hij weggelopen. De sloten van zijn woning zouden zijn vervangen zodat hij zijn huis niet meer in kan.

Wachten op privacy instellingen...

Geen gas gemetenDe brandweer heeft luchtmetingen gedaan via de brievenbus. Om iets voor drie uur 's middags liet de brandweer weten dat er geen gas of andere gevaarlijke stoffen zijn gemeten.
Buurtbewoners zeggen dat de man wel vaker vreemd gedrag vertoonde, de politie heeft de afgelopen maanden regelmatig bij hem aan de deur gestaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.