Ontsnapte gevangene (20) Amphia Ziekenhuis Breda gevonden: 'Had zich verstopt op vierde verdieping'

31 augustus 2013 om 22:25 • Aangepast 22 november 2020 om 03:27
nl
De 20-jarige gevangene die zondagmiddag was ontsnapt tijdens een doktersbezoek in het Amphia Ziekenhuis in Breda is zondagavond rond tien voor acht teruggevonden. De man had zich verschanst op de vierde verdieping van het ziekenhuis.
Profielfoto van
Geschreven door

De gevangene zat vast omdat hij betrokken was bij plofkraken. De man uit Breda viel rond halftwee op de betonnen vloer van zijn cel. De opgeroepen ambulancebroeders dachten dat hij misschien gewond was geraakt aan zijn nek. Hij werd naar de locatie Molengracht van het Amphia Ziekenhuis in Breda gebracht. Dat gebeurde onder politiebegeleiding.
Ontsnapt tijdens onderzoekTerwijl hij werd onderzocht door personeel van het ziekenhuis, moesten de politiebegeleiders op de gang wachten. De gedetineerde zag toen zijn kans schoon om de apparatuur van zijn lijf te halen en te ontsnappen.
De politie begon een zoekactie met ongeveer tien auto's, maar hij werd niet direct gevonden. Zijn signalement werd via Burgernet verspreid. Hij droeg geen schoenen. Wel droeg hij een witte sok, jeans en een zwart T-shirt.
Overmeesterd door beveiligingspersoneelDe gevangene is overmeesterd door beveiligingspersoneel van het ziekenhuis dat de man aantrof op de vierde verdieping. De man zit weer in de cel.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.