Tilburgse coureur RallyPro Amsterdam Short Rally uit de bocht: een dode en drie gewonden

31 augustus 2013 om 18:41 • Aangepast 22 november 2020 om 03:27
nl
Bij de RallyPro Amsterdam Short Rally in het Westelijk Havengebied in Amsterdam is een 23-jarige Tilburgse coureur uit de bocht gevlogen. Daarbij is een 41-jarige vrouw uit Zaandam die stond te kijken om het leven gekomen. Ook vielen er drie gewonden, onder wie de echtgenoot van de overleden vrouw.
Profielfoto van
Geschreven door

De coureur reed rond kwart voor twee met zijn auto het publiek in. Hij had startnummer 55 van het Brabantse Rallyteam Van der Heijden
AangehoudenEen jongen van 11 is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De Tilburger en zijn 25-jarige navigator uit Amersfoort zijn aangehouden. De Amsterdamse politie zegt dat de twee zijn aangehouden "met zorg en ondersteuning, want in zo'n geval zijn er enkel verliezers."
Het gebied rond de plaats van het ongeluk is afgezet voor onderzoek. Een defect aan de rallyauto wordt niet uitgesloten. Een getuige zegt tegen de Amsterdamse zender AT5 dat de auto een S-bocht moest maken, wat niet lukte. De rally die voor de 31ste keer werd gehouden, is direct na het ongeluk stilgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.