AFC68 en Gamma Leuven vieren 750 jaar stedenband met expo en fotoboek

8 mei 2012 om 16:37
nl
Fotoclub AFC68 uit Den Bosch en Fotoclub Gamma Leuven vieren de 750-jarige stedenband tussen 's-Hertogenbosch en Leuven met een expositie en een fotoboek. De expositie is te zien op 2, 3, 9 en 10 juni in het eigen gebouw van Gamma in Leuven. De expositie krijgt de naam 'Leuven 's-Hertogenbosch in pixels'.
Geschreven door

Leden van AFC68 en Gamma hebben de afgelopen twee jaar regelmatig bezoeken gebracht aan elkaars steden. Dat heeft geresulteerd in honderden foto's. De Leuvenaren laten hun kijk op 's-Hertogenbosch zien en andersom. Een selectie van die foto's zal tentoongesteld worden. De overige foto's worden doorlopend via twee projectoren op een scherm vertoond.
Blijvende herinneringFoto Gamma heeft het initiatief genomen om van de foto's een boek te laten maken als blijvende herinnering aan de gezamenlijke activiteit en aan de band tussen beide steden.
Er bestaat al een aantal jaren een nauwe band tussen beide fotogroepen. Die resulteerde enkele jaren geleden in een gezamenlijke tentoonstelling in het Kruithuis in 's-Hertogenbosch. Op verzoek van het Leuvense stadsbestuur werd toen afgesproken te gaan werken aan een gezamenlijke expositie in juni 2012 als de 750-jarige stedenband wordt gevierd.
Vier dagen openDe tentoonstelling is op alle vier de dagen geopend van 14.00 tot 19.00 uur. Het adres is Diestseveste 39 in Leuven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.