Brabantse snelwegen uiterlijk 16 september in het donker

1 september 2013 om 12:56
Rijkswaterstaat schakelt pas de komende weken ook in Brabant de verlichting langs de snelwegen grotendeels uit. In onze provincie wordt onder meer op delen van de snelwegen A2, A27, A58 en A16 het licht uitgeschakeld. Uiterlijk 16 september is die operatie voltooid.
Geschreven door

Rijkswaterstaat heeft het uitschakelen van het licht uitbesteed aan bedrijven die voor het reguliere onderhoud aan de wegen zorgen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat was het een misvatting de verlichting op delen van de snelwegen vanaf komende nacht zou worden uitgeschakeld.
'Automobilisten weten dat het eraan komt'“Sommige bedrijven gaan er apart voor op stap, andere bedrijven combineren het met het reguliere onderhoudswerk. Met de bedrijven hebben we afgesproken dat uiterlijk 16 september de verlichting op de beoogde trajecten is uitgeschakeld”, aldus de woordvoerder.
Dat voor weggebruikers niet duidelijk is wanneer op welk traject de uitschakeling van kracht wordt, is volgens hem geen probleem. “Automobilisten weten dat het eraan komt.”
35 miljoen besparingHet uitzetten van de verlichting vormt het sluitstuk van een jaarlijkse besparingsmaatregel van 35 miljoen euro op het energieverbruik. Een verkeersdeskundige liet onlangs weten dat de nieuwe situatie leidt tot gevaarlijke situaties.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...