Video

Medewerkers Scheepswerf Grave definitief ontslagen

9 mei 2012 om 13:09
nl
De 65 medewerkers van Scheepswerf Grave worden definitief ontslagen. Dat heeft de curator van het failliete bedrijf donderdagochtend aan het personeel laten weten.
Geschreven door

Eigenaar Van Kessel van de Scheepswerf zei donderdag dat de kans op een doorstart van de Scheepswerf Grave bijzonder klein is. Volgens Van Kessel heeft hij de afgelopen maanden zo'n financiële klap gehad, dat het bedrijf dit niet te boven komt. Daarnaast verwacht hij dat er geen opdrachten meer binnenkomen. "Want wie geeft nog een opdracht aan een bedrijf dat failliet is verklaard?", aldus Van Kessel.
Dinsdagavond wijzigde de gemeenteraad van Grave nog het bestemmingsplan om de kans op een doorstart mogelijk te maken. De curator geloofde dinsdag na de gemeenteraadsvergadering niet dat die beslissing helemaal overbodig was. De bestemmingsplanwijziging kon de scheepswerf nog wel helpen bij een eventuele doorstart, zei hij toen.
Rechter verklaarde Scheepswerf faillietEerder dinsdag werd de scheepswerf door de rechter in Den Bosch failliet verklaard. In de gemeenteraadsvergadering werd besloten het huidige bestemmingsplan aan te passen, zodat Scheepswerf Grave voortaan schepen van 135 meter mag bouwen. De scheepswerf zou daardoor nieuwe opdrachten kunnen aannemen.
De vergunning stond in eerste instantie alleen de bouw van schepen tot 110 meter toe. Scheepswerf Grave liep daardoor een miljoenenorder mis. Het gemeentebestuur wilde het bouwen van langere schepen een tijd gedogen, maar directeur Robert van Kessel vond dat niet genoeg. Eerder vroeg hij al uitstel van betaling.
Ontslag voor 65 medewerkers, tekenafdeling maakt doorstartDe in totaal 65 werknemers hebben donderdag hun ontslagbrief gekregen. Door het besluit van de gemeenteraad dinsdagavond bestond er toch een kans op een doorstart, zei curator Michielsen. De opdrachtgevers zouden dan met een nieuw vennootschap aan de slag kunnen.
De tekenafdeling heeft onder leiding van Van Kessel een doorstart gemaakt. Het bedrijf heet 3DShip en zij ontwerpen en tekenen nieuw te bouwen schepen in 3D.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.