Vrouwenweigerende visclub Woudrichem vangt bot in reacties op internet

1 september 2013 om 23:10 • Aangepast 22 november 2020 om 03:27
nl
'Belachelijk!', 'Discriminatie!' en 'een bekrompen zooitje' is het bij visserijvereniging De Hoop in Woudrichem. De vissende mannen die geen vrouw in hun midden willen, kunnen op weinig begrip rekenen in reacties die op internet worden achtergelaten.
Profielfoto van
Geschreven door

In de statuten van de vereniging staat dat vrouwen geen lid kunnen worden, tegen het zere been van Nanka van de Meer uit Woudrichem die niet bij de vereniging mag en dus een civiele procedure start.
'De Hopeloos''Vissertje1953' stelt dat de vereniging zich beter bezig kan houden met het naleven van de regels van het vissen. De toetreding van een vrouw lijkt volgens hem geen probleem: "Zonder vrouwen was er al lang geen Woudrichem meer geweest!" 'Holland_is_Holland' doet er op het forum van Nujij.nl nog een schepje bovenop: "De Hopeloos was een betere naam geweest voor die vereniging..."
Toch is er ook bijval voor de visclub, want waarom moet een 'Dolle Mina' als Van de Meer stennis komen schoppen vlak voordat er een feest gepland staat bij de club, vraagt 'dexteroid' zich af op het forum van Nujij.nl. En volgens 'importbrabander' 'lullen' vrouwen gewoon te veel tijdens het vissen, daar zouden mannen niet van houden.
SGP-vergelijkingenIn de reacties waren de vergelijkingen met de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) niet van de lucht. Die partij kwam laatst in het nieuws omdat ze tot voor kort ook alleen mannen toelieten in politieke functies. Zo schreef Ad Bosch op Facebook: "Het lijkt de SGP wel, wat een horken!"
'Gonzo' denkt dat het allemaal wel meevalt met de invloed van de SGP in Woudrichem: "Je kunt er op zondag gewoon op een terrasje zitten. Er staat ook geen 'zware kerk'. De mensen die anders beweren, zijn er blijkbaar nog nooit geweest."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.