Archief overgedragen van Jan Naaijkens

HILVARENBEEK - De gemeente Hilvarenbeek heeft donderdag officieel het archief van Jan Naaijkens overgenomen. Dat gebeurde met een overeenkomst die werd ondertekend door de 93-jarige Naaijkens en burgemeester Palmen van Hilvarenbeek.
De collectie van Jan Naaijkens bestaat uit toneelstukken, publicaties, boeken, foto's en andere stukken. Het belangrijkste thema in zijn werk was altijd Brabant. Naaijkens leverde een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Brabant.

Al zijn stukken worden vanuit Hilvarenbeek ondergebracht in het regionaal archief in Tilburg en zijn voor iedereen toegankelijk.

Toneel
Naaijkens was ook een van de initiatiefnemers van de Groot-Kempische cultuurdagen tussen 1947 en 1971 en Brabants Heem. Hij was ook 36 jaar lang onderwijzer en daarnaast radiomaker en toneelcriticus voor Het Nieuwsblad. Zijn hoeveelheid toneelstukken is indrukwekkend, hij schreef alleen al 23 massaspelen, 16 kluchten en 5 musicals.

Jan Naaijkens werd op 10 februari 1919 geboren in Hilvarenbeek. Hij is voor zijn inzet vaak onderscheiden en mag zich ereburger noemen van Hilvarenbeek.