Houten piemel in beslag genomen, kunstenaar Peter de Koning verhoord

STEENBERGEN - Gedoe rond de piemel van kunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen. Niet zijn eigen kleine vriend stond in de belangstelling, maar de grote houten piemel die in zijn voortuin stond. Met daarvoor een bordje met de naam van de plaatselijk wijkagent. De politie heeft het kunstwerk en het bordje weggehaald en de kunstenaar meegenomen voor verhoor.
De wijkagent heeft aangifte gedaan van belediging. "Ik heb dat bordje ervoor gezet en mensen moeten daar zelf iets bij bedenken", zegt De Koning zelf. "Dat is kunst voor mij. En vrijheid van meningsuiting."

Overigens heeft De Koning genoeg hout achter de hand om nooit zonder piemel in zijn voortuin te hoeven zitten. "Ik heb zo'n 400 ton hout in de opslag. Dus omgerekend zijn dat zo'n 5000 penissen." Inmiddels is het reserve-exemplaar dat in de achtertuin stond, al naar de voortuin verplaatst.

Strafbaar
Het is nog niet duidelijk of de kunstenaar strafbaar is, maar hij heeft inmiddels aangegeven dat hij in de achtertuin nóg een houten piemel heeft staan.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wordt gekeken of de klacht van de wijkagent gegrond is. Er wordt gewezen op de vele andere mogelijkheden die er zijn om te klagen over politieagenten, zonder ze te beledigen.