Commissaris van de Koningin Wim van de Donk 'gegijzeld'

OIRSCHOT - Even schrikken voor Wim van de Donk. De commissaris van de Koningin werd zaterdagmiddag 'gegijzeld' in het provinciehuis in Den Bosch. Van de Donk werd bevrijd door een speciale legereenheid en vervolgens met een helikopter naar de Landmachtdagen in Oirschot gebracht.
De bezoekers van de Landmachtdagen stonden ook even raar te kijken toen de commissaris van de Koningin uit de Chinook-helikopter stapte.

Bevrijdingsactie in scène gezet
Het bevrijden van de commissaris van de Koningin was live te volgen voor de bezoekers. Het was voor de kleintjes wel even twijfelen of het echt of nep was, zelfs Omroep Brabant zat in het complot. Een speciale 'extra nieuwsuitzending' die alleen in Oirschot zelf te zien was, zag er wel heel geloofwaardig uit.

Van de Donk vond het fijn om aan de bevrijdingsactie deel te nemen. "Het thema van de Landmachtdagen is vrijheid, iets waar ik mij nu weer heel erg bewust van ben. Zo'n gijzeling hoop je natuurlijk nooit echt mee te maken." De commisaris van de Koningin onderschrijft de noodzaak van de landmacht na zijn bevrijding uit het provinciehuis

Landmachtdagen 2012
De bevrijdingsactie van Van de Donk is een van de hoogtepunten van de Landmachtdagen 2012 die dit weekend in Oirschot worden gehouden. Er is veel belangstelling voor het gratis evenement waar veel demonstraties te zien zijn.