Mark van Bommel bevestigt terugkeer naar PSV

MILAAN - Mark van Bommel keert definitief terug bij PSV. Tegenover AC Milan TV maakte een zwaar geëmotioneerde Van Bommel zijn keuze bekend. Van Bommel tekent een contract voor één jaar in Eindhoven.
"Ik keer terug naar Nederland en zal gaan spelen voor PSV", bevestigde de 35-jarige international. Van Bommel had ook nog de mogelijkheid om met AC Milan te onderhandelen over een eventueel nieuw contract, maar hij wilde graag terugkeren in Eindhoven.

Zichtbaar geëmotioneerd
Van Bommel is na Gennaro Gattuso, Filippo Inzaghi en Alessandro Nesta de vierde ervaren speler die zijn vertrek aankondigt. "Ik verlaat Milan. Ik was hier maar anderhalf jaar, dus het is voor mij makkelijker afscheid te nemen dan voor spelers als Gattuso, Nesta and Inzaghi", zei een desondanks zichtbaar geëmotioneerde Van Bommel.

"Zo is het leven. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Toen ik hier kwam zei iedereen dat bij deze club een familiale sfeer hangt. En dat klopt."

Barcelona, Bayern en AC Milan
Van Bommel stapte in de zomer van 2005 over van PSV naar Barcelona. Met die club werd hij kampioen en won hij de Champions League. Toch verliet hij Barcelona al na een seizoen. Hij stapte over naar Bayern München. Daar bleef hij 4,5 seizoen, waarna hij halverwege het seizoen 2010-2011een nieuw avontuur aanging bij AC Milan.