Tegenvallende bezoekerscijfers Landmachtdagen Oirschot

OIRSCHOT - De Landmachtdagen in Oirschot zijn ten einde. In totaal kwamen 70.000 mensen een kijkje op de legerplaats waar veel demonstraties werden gehouden. De bezoekerscijfers vallen tegen, omdat de organisatie had gerekend op 100.000 bezoekers.
Het thema van de Landmachtdagen is 'Vechten voor Vrede en Vrijheid, je moet het maar kunnen'. Het evenement biedt bezoekers een kijkje in de wereld van Nederlands grootste krijgsmachtdeel.

Geslaagde Landmachtdagen
De zaterdag stond in het teken van spannende demonstraties en de 'bevrijding' van commissaris van de Koningin Wim van de Donk. Ook op zondag kon het publiek demonstraties met landmachtpersoneel- en materieel bijwonen en tentoonstellingen bezoeken. Er waren onder meer parachutelandingen van het Korps Commandotroepen te zien en een indrukwekkende Air Manoeuvre-demo. De Mobiele Eenheid hield een wat meer fysieke demo. Daarnaast toonde defensie hoe sterk haar gepantserde voertuigen zijn.

Tienduizenden bezoekers per dag
Het publiek kon niet bij de legerbasis zelf parkeren, maar moest dit doen bij parkeerplaatsen in de buurt. Vervolgens werden bezoekers met pendelbussen naar het terrein gebracht Er zijn weinig opstootjes geweest. Wel werd zaterdag een voetganger aangereden voor de ingang.

Bezoekers moesten rekening houden met vertraging op de belangrijkste snelwegen rond Oirschot, zoals de A2, A50 en A58. Op de laatste dag van de Landmachtdagen kwamen iets meer dan 30.000 geïnteresseerden een kijkje nemen. Vooral het goede weer en Moederdag zorgden voor meer bezoekers dan de vorige twee dagen.

Omroep Brabant is erbij
Beide dagen word je via Omroep Brabant op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Zo waren onze verslaggevers zaterdag en zondag de hele dag op Omroep Brabant Radio te horen met reportages en live-verslagen. Wil je het nog eens nakijken, -luisteren lezen? Ga dan naar omroepbrabant.nl/landmachtdagen.