Video

René Merkelbach schrijft al jaren muziek voor de Efteling

23 september 2013 om 19:15
nl
Bij de première van de nieuwe Efteling-musical Klaas Vaak - afgelopen weekend - was er veel aandacht voor de acteurs. Maar ook op een ander belangrijk gebied is een grote rol weggelegd voor een Brabantse muzikant: René Merkelbach uit Kaatsheuvel.
Geschreven door

Onder Ons brengt een serie portretten van Brabantse muzikanten, die misschien niet echt bekend zijn bij het grote publiek. Toch zijn ze heel groot in de muziek, maar treden ze uit bescheidenheid vaak niet op de voorgrond.
René MerkelbachSchrijft al vele jaren de muziek voor de attracties. Na "Sprookjesboom de musical", is Klaas Vaak in musical-vorm voor hem een nieuw, groot project: als componist en muzikaal leider. In het verleden was hij ook actief als rockmuzikant. Zo stond hij onder meer met Racoon op Pinkpop en met Gorefest op Dynamo.
Michel van SchieVandaag een portret van Michel van Schie een grote, maar bescheiden Brabantse muzikant. Zijn muzikale wortels liggen in Raamsdonksveer. Ondanks zijn grote klasse staat hij op een podium toch altijd wat op de achtergrond.Michel van Schie wordt door kenners en collega's beschouwd als de beste bassist van Nederland. Hij speelt o.a. bij Anouk, Ilse de Lange en Trijntje Oosterhuis maar is bescheiden gebleven.
Edwin BaloghEdwin Balogh uit Gilze-Rijen werkt - enigszins in de luwte - als audiotechnicus, zangcoach en producer. In ons land is hij niet echt bekend bij het grote publiek. Heel anders is dat in Hongarije waar hij als zanger van Omega grote successen boekte. In 1999 stond hij in Budapest voor zo'n 80.000 fans; op precies dezelfde plaats waar Queen ruim 10 jaar eerder het legendarische concert "Queen live in Budapest" gaf.
Stephen van HaestregtStephen van Haestregt uit Raamsdonksveer was vanaf 2002 ruim acht jaar drummer bij Within Temptation, op muzikaal gebied het meest succesvolle exportproduct van Nederland. De band reisde de hele wereld over en kreeg talloze muziek-awards, Edisons en tientallen gouden en platina albums. Within Temptation boekte wereldwijd enorme successen. Toch nam hij in 2010 het besluit om uit de band te stappen. Door zijn succesvolle jaren bij Within Temptation is Stephen van Haestregt nationaal en internationaal een grote naam in de muziek geworden. Momenteel werkt hij als audiotechnicus en producer in de Swamp Studio in Raamsdonk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.