Bronzen schaal van oorlogsmonument Loonse en Drunense Duinen gestolen: 'Die mensen hebben geen hart'

4 september 2013 om 00:18 • Aangepast 22 november 2020 om 03:26
nl
Hij loopt er regelmatig langs en woensdag zag hij dat de bronzen schaal van het herdenkingsmonument voor de veertien gefusilleerde verzetshelden in Udenhout gestolen was. Henk Peters is geschokt. "Dit is grafschennis."
Profielfoto van
Geschreven door

Henk Peters uit Udenhout die de diefstal ontdekte, is ook schrijver van een boek over de vijf oorlogsmonumenten in de Loonse en Drunense Duinen. "Dit is met een slijptol of ander gereedschap er vanaf gehaald. Dit is professioneel aangepakt."
Peters wilde aangifte doen van de diefstal, maar kon dit niet omdat hij geen eigenaar is van het monument. Dat is de gemeente Tilburg.
Veertien verzetshelden neergeschotenDe gestolen schaal droeg de datum 26 mei 1944. Op die datum werden veertien verzetshelden, waaronder vijf Tilburgers, in de Loonse en Drunense Duinen neergeschoten.
Vorig jaar maart was er nog een grote zoekactie naar een vermeend massagraf in de Loonse en Drunense Duinen waar de veertien in zouden liggen. Er werd toen niets gevonden.
VVD geschoktDe VVD is geschokt door de laffe diefstal van de bronzen schaal die hoort bij het herdenkingsmonument. De partij wil dat de gemeente zo snel mogelijk zorgt voor een zo snel mogelijke vervanging van de schaal. Ook CDA-wethouder Erik de Ridder is boos. "Dat sommige mensen totaal geen moreel besef hebben blijkt helaas bij diefstal bronzen schaal herinneringmonument gefusilleerden Udenhout", twittert hij.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.