Video

Studenten geëvacueerd na brand in studentenflat aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch

4 september 2013 om 03:19 • Aangepast 22 november 2020 om 03:26
nl
In een studentenflat aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch is woensdagnacht rond vijf voor een brand uitgebroken. Een rol tapijt zou in brand zijn gestoken. Ongeveer tien appartementen op de bovenste twee verdiepingen werden ontruimd. Een van de bewoners kreeg zuurstof toegediend door het ambulancepersoneel, omdat hij rook had ingeademd.
Profielfoto van
Geschreven door

Zo'n veertig studenten stonden woensdagnacht buiten naar de brand te kijken. Van hen konden zo'n vijftien studenten 's nachts niet meer terug naar hun appartement. Dit zijn allemaal studenten die op de zesde verdieping van de flat wonen. Voor hen is door de gemeente vervangende woonruimte geregeld.
De bewoners van de vijfde verdieping konden na de brand weer terug naar hun kamers. Of de studenten van de zesde verdieping donderdag terugkunnen naar hun kamers is nog niet helemaal duidelijk. Volgens een woordvoerder van de politie moet eerst het tactisch en technisch onderzoek ter plekke worden afgerond. Dit gebeurt waarschijnlijk donderdag en dan kunnen ook deze studenten terug naar hun kamers. Toen ze 's nachts op straat stonden, vertelden de studenten toch wel even in paniek te zijn geweest. "We stonden op het balkon, maar op zes hoog kun je nergens naartoe", aldus een studente.
Veel rookontwikkelingDe brandweer had de brand binnen een kwartier onder controle. Er was veel rookontwikkeling in de appartementen op de vijfde en zesde verdieping. De bovenste verdiepingen van de studentenflat. Deze zijn gelucht door de brandweer.
Vijf politiewagens, twee brandweerwagens en een ambulance kwamen ter plekke. Ook een hoogwerker werd ingezet. In de loop van donderdag doet de technische recherche onderzoek naar de brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.