Styreen vrijgekomen bij Unipol in Oss: geen gevaar voor omgeving, enkele mensen onwel

4 september 2013 om 08:58 • Aangepast 22 november 2020 om 03:26
nl
Bij chemisch bedrijf Unipol in Oss is in de nacht van woensdag op donderdag rond kwart over drie een kleine hoeveelheid styreen vrijgekomen. Deze stof wordt verwerkt tot verschillende soorten kunststof. De stof kwam vrij toen er overdruk in een reactor ontstond. Enkele medewerkers van het bedrijf naast Unipol raakten onwel.
Profielfoto van
Geschreven door

Door de wind werd de stoom met daarin de stof styreen naar metaalverwerker KBM geblazen. Het bedrijf naast Unipol op industrieterrein Elzenburg in Oss. Enkele medewerkers van dit bedrijf ademden de stof in en raakten onwel. Ze werden ter plekke door ambulancemedewerkers en artsen onderzocht, maar ze hoefden niet naar het ziekenhuis.
Toen de situatie bij Unipol weer stabiel was, konden de medewerkers van KBM weer naar binnen. Hulpdiensten als de brandweer en de GGD kwamen ter plekke. Een wijkagent twitterde donderdagochtend dat er geen gevaar voor de omgeving bestond.

Eerder problemenEen stroomstoring op industrieterrein Elzenburg in Oss zorgde in juli vorig jaar nog voor grote problemen bij Unipol. De koeling van vier reactorvaten met daarin de gevaarlijke stof styreen viel uit waardoor de vaten onder veel te hoge druk kwamen te staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.