Play-offs ten einde, Willem II de grote winnaar

TILBURG/VENLO/ARNHEM - De play-offs in het voetbal zijn gespeeld. Willem II is gepromoveerd ten koste van FC Den Bosch. Helmond Sport kwam één doelpunt te kort voor promotie. RKC Waalwijk kon niet overtuigen tegen Vitesse en gaat Europa niet in.
Willem II - Den Bosch eindigde in 2-1. Helmond Sport speelde met 2-2 gelijk tegen VVV Venlo. RKC Waalwijk verloor met 2-1 van Vitesse.

Vitesse - RKC Waalwijk 2-1
Geen Europees voetbal voor RKC Waalwijk volgend seizoen. De ploeg van trainer Ruud Brood verloor met 2-1 van Vitesse. Omdat er in Waalwijk met 1-3 verloren, komen de Waalwijkers duidelijk te kort. Het ontbrak aan inspiratie in de wedstrijd van RKC Waalwijk tegen Vitesse.

VVV Venlo - Helmond Sport 2-2
Helmond Sport zal volgend seizoen wederom uitkomen in de eerste divisie. De Helmondse club speelde met 2-2 gelijk tegen VVV Venlo en komt één goal te kort voor promotie naar de eredivisie. Het eerste duel tussen Helmond Sport en VVV Venlo eindigde in 1-2.

Willem II - FC Den Bosch 2-1
Willem II wist in eigen huis FC Den Bosch met 2-1 te verslaan. Höcher scoorde de openeningstreffer voor de Tilburgers. Podevijn maakte de 2-0  Van Brakel redde de eer in de blessuretijd voor FC Den Bosch. Omdat de eerste wedstrijd in 0-0 was geëindigd, promoveert Willem II naar de eredivisie.   

Omroep Brabant zendt de huldiging van Willem II zondagavond live uit via internet en televisie. De extra uitzending begint om 19.00 uur.

De liveblog van de ontknoping van de play-offs was ook op een groot scherm te bekijken.