Sport vrijdag: Pim Ligthart, Helmond Sport, SPM Shoeters, Indy de Vroome, Rea Lenders

5 september 2013 om 10:13 • Aangepast 22 november 2020 om 03:24
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met vandaag Pim Ligthart stapt over naar Lotto-Belisol, Dave Nieskens tekent een contract bij Helmond Sport en de basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch winnen van Antwerpen.
Profielfoto van
Geschreven door

Pim Ligthart naar Lotto-BelisolPim Ligthart uit Bergeijk rijdt de komende twee jaar voor Lotto-Belisol. De 25-jarige wielrenner rijdt nu nog voor Vacansoleil-DCM, dat na dit jaar stopt. "Lotto Belisol sprak me meteen aan. Ik zal nu voor het eerst in een volledig Belgisch team rijden, in mijn huidige ploeg is er al wel een deel Belgische omkadering. Ik kom graag in België om te koersen, het wielrennen leeft er echt. Het wordt zeker spannend om nieuwe mensen te leren kennen, het zal mijn tweede profploeg zijn en ik kijk er naar uit", reageert Ligthart.
Donderdag maakte hij al bekend dat hij een nieuwe ploeg gevonden had, maar toen wilde hij niet zeggen welke ploeg dat was. De voormalig Nederlands kampioen wil zich vooral richten op het voorjaar en de kleinere etappekoersen.
Dave Nieskens tekent bij Helmond SportDave Nieskens speelt de komende twee seizoenen voor Helmond Sport. De talentvolle 19-jarige verdediger uit de eigen jeugd tekende vrijdagochtend zijn eerste profcontract.

Wachten op privacy instellingen...

Eerste zege SPM ShoetersDe basketballers van SPM Shoeters Den Bosch hebben donderdag hun eerste oefenwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Tegen Antwerpen werd het 86-56. De 200 toeschouwers in de Maaspoorthal in Den Bosch zagen voor het eerst de nieuwelingen Tony Johnson en Ali Farokhmanesh in actie.
Indy de Vroome kansloosIndy de Vroome is uitgeschakeld in het TEAN International tennistoernooi in Alphen aan den Rijn. De 17-jarige tennister uit Cromvoirt verloor in de achtste finales kansloos met 6-1 en 6-2 van Arantxa Rus.
Rea Lenders mag toch naar wereldbekerwedstrijdRea Lenders krijgt van Gymnastiekbond KNGU alsnog de kans deel te nemen aan een wereldbekerwedstrijd in Valladolid. De Bossche had afgelopen weekeinde in Alkmaar niet voldaan aan de eerste limiet voor het WK dat in november in Bulgarije wordt gehouden en was daarmee 'uitgeschakeld' voor het tweede kwalificatiemoment, volgende week in Spanje.
KNGU-topsportmanager Hans Gootjes benadrukte donderdag dat Rea Lenders niet alsnog voor WK-deelname in aanmerking komt. "Maar we willen haar een extra mogelijkheid bieden op internationale competitie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.