Bijna zevenduizend toeschouwers genieten van Maten van Brabant op Brabant Open Air

5 september 2013 om 14:51
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Het podium van Brabant Open Air (Foto's: Marijke Verhulst)
Omroep Brabant
Een fantastische sfeer tijdens De maten van Brabant (Foto: Nicole Peters/Twitter)
1/4 Marijke Verhulst bij repetitie Maten van Brabant
Bijna zevenduizend toeschouwers hebben vrijdagavond zicht- en hoorbaar genoten van De Maten van Brabant tijdens de vijfde editie van Brabant Open Air. Het optreden op Strijp-S in Eindhoven was ondanks de zwoele zomeravond erg verfrissend.
Geschreven door

Het Brabants collectief de Maten van Brabant bestaat uit Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Frank Lammers, Björn van der Doelen, Joris Rasenberg, Nol Havens, Nikki Kerkhof, Anneke van Giersbergen, Fred van Dijk, Armand en Peter Koelewijn. Zij speelden een nummer van zichzelf en gingen in duet met elkaar. Verder bracht iedere artiest een ode aan Brabant.
De Maten van Brabant werd begeleid door de band van Guus Meeuwis. Deze band wordt voor deze gelegenheid omgedoopt tot de Braband. Sommigen bezoekers vonden de Braband de beste band van Nederland.
[Tweet:body:https://twitter.com/BrabantOpenAir/status/376067776404029441]
In een dagDe Maten van Brabant hadden maar een dag om te repeteren en 's avonds op het podium hun kunsten te vertonen. Dat is volgens Joris Rasenberg geen punt: "Je kunt je energie gewoon samenballen en dan komt het er 's avonds wat beter uit." Het repeteren was volgens hem erg goed gegaan: "Het is heel fijn dat we de band van Guus mogen lenen. Vaak ging het nummer in een keer al geweldig."
Brabant Open Air brengt deze editie in samenwerking met Tilburg University een aantal hoorcolleges onder de titel Music& Brains. Professor Marc Swerts vertelt over liegen en de expressie van emoties. Professor Marcel Zeelenberg gaat het hebben over spijt.
Op Omroep Brabant is een impressie van Brabant Open Air te zien op zaterdag 21 september om 20.00 / 22.00 / 00.00 uur (daarna om de 2 uur herhaald t/m 22 sept. 18.00 uur).

Wachten op privacy instellingen...