Jeffrey Herlings verrast vriend en vijand, start toch in Grand Prix van Lierop

5 september 2013 om 23:55 • Aangepast 22 november 2020 om 03:24
nl
Jeffrey Herlings gaat dit weekend tóch van start in zijn favoriete Grand Prix van Lierop. "Ik heb een verrassing voor jullie", twitterde de motorcrosser uit Elsendorp vrijdagmiddag. Zijn motor is gekeurd, de dokter heeft groen licht gegeven en de organisatie kan ervan uitgaan dat de wereldkampioen in de MX2-klasse gewoon rijdt.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Herlings liet weten te komen om te winnen en beloofde de pijn te verbijten. "Ik ben erger gewend'', zei de crosser uit Elsendorp, die zijn motoren vrijdagmiddag ter keuring aanbood. Hij had 's ochtends, na een medisch onderzoek, getraind en daar een goed gevoel aan overgehouden. Stefan Everts, de manager van Herlings, liet weten dat de trainingen op zaterdag nog roet in het eten kunnen gooien. "Als hij toch last krijgt van schouder dan is het over en uit."
Donderdag zei Herlings nog dat het honderd procent zeker was dat hij niet rijdt. Hij heeft last van een breuk in zijn schouderblad, die hij opliep in de kwalificatiewedstrijd van de GP van België drie weken geleden.
Beslissing bij KTMVolgens de moeder van Herlings ligt de uiteindelijke beslissing bij KTM, zijn team. "Hij heeft groen licht van de dokter. Hij wil in ieder geval wel, daar ligt het niet aan." Vrijdagmiddag heeft hij in Lierop overleg met het team. Organisator Tiny van Erp gaat er in ieder geval vanuit dat de motorcrosser alsnog aan de start staat. "Zijn motor is gekeurd en hij staat gewoon op de startlijst. Het zou voor ons een grote opsteker zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.