Video

De groeten uit Haaren: VVD-minister van Economische Zaken Henk Kamp is een sukkel

8 september 2013 om 00:40 • Aangepast 22 november 2020 om 03:23
nl
Minister Henk Kamp is een sukkel. Deze beledigende boodschap werd afgelopen weekend op Twitter geplaatst door VVD-politicus Ton van de Ven uit Haaren die ook zegt dat hij als lokaal politicus pas aan het landsbelang gaat denken als het land in oorlog is, eerder niet.
Profielfoto van
Geschreven door

Minister Henk Kamp is niet van plan om naar Haaren of Boxtel af te reizen voor een gesprek met de bevolking over het boren naar schaliegas. De minister wil eerst een besluit nemen en dan pas komen praten. Dat zei hij zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.
SukkelFractievoorzitter van de VVD in Haaren Ton van de Ven is woedend. Zo kwaad dat hij op Twitter Kamp uit maakte voor 'sukkel': "Dan verlies je al het draagvlak in de dorpen waar het hier om gaat."

Nog meer boze VVD'ers Van de Ven is niet de enige boze VVD'er in Haaren. Vlak voor het weekend zegde de toekomstig lijstrekker voor de VVD in Haaren - Boy Scholtze - per direct zijn lidmaatschap op van de JOVD Hart van Brabant, de jongerenorganisatie van de VVD.
Aanleiding daarvoor was de rel met de Groningse JOVD'ers die vorige week opriepen om aardgaskraan voor Brabant dicht te draaien als onze provincie zich 'Schaliegasvrij' gaat verklaren
LidmaatschapDe jonge VVD'ers van Hart van Brabant vinden net als de Groningse VVD'ers dat onze provincie zich niet 'Schaliegas vrij' mag verklaren. Boy Scholtze is daar zo kwaad over dat weg is bij de JOVD. Overigens wilde de jonge VVD'er niet reaegeren op zijn besluit.
OorlogHet door voorstanders van het boren naar schaliegas vaak gebruikte argument, dat het boren naar schaliegas in belang van het land is, wordt door fractievoorzitter Ton van de Ven keihard afgewezen: "Als lokaal politicus denk ik pas aan het landsbelang als het land in oorlog is, eerder niet".
Lees meer over de schaliegasdiscussie op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.