Video

EiffelTowers verslaat Leiden en pakt landstitel

26 mei 2012 om 19:02
nl
EiffelTowers uit Den Bosch is de nieuwe landskampioen in het basketbal. De ploeg won zondag het vijfde duel in Leiden en bracht daarmee de eindstand in de finale van de play-offs op 4-1. De kersverse landskampioen werd meteen bij terugkeer in Den Bosch gehuldigd.
Geschreven door

EiffelTowers maakte zondagmiddag een knappe comeback in Leiden. De thuisclub stond bij rust in de 5 Meihal nog met 37-30 voor, maar verspeelde in de slotfase de kleine voordelige marge. Vooral vanaf de vrijeworplijn toonden de Bosschenaren zich in de laatste minuut koel. Rogier Jansen, David Gonzalvez en Peter van Paasen schoten Eiffeltowers naar de eindstand van 61-65. "Ik dacht bij de vrije worpen aan mijn zoontje. Daar word ik altijd ontspannen van en dat had ik nu wel nodig", zei een blije Peter van Paasen na afloop.
Werd weer eens tijd voor titelHet is de eerste titel van EiffelTowers in vijf jaar en de vijftiende titel in totaal voor de Bossche ploeg. "Het werd weleens een keer tijd dat we weer kampioen zouden worden. Het heeft eigenlijk te lang geduurd maar des te mooier is dit kampioenschap", verklaarde aanvoerder Kees Akerboom jr. in de feestvreugde.
HeerlijkEiffelTowers-speler Stefan Wessels was door het dolle heen na de overwinning: "We zijn de hele play-offs in dit soort situaties terechtgekomen, maar we hebben ons steeds weer teruggevochten." Na de huldiging en de nodige slokken champagne zei diezelfde Wessels: "Dit is heerlijk. De champagne is heerlijk, het bier is heerlijk. Het is gewoon een heerlijke dag. Top."
Liter bier én liter champagneAssistent-coach Sam Jones kreeg in de 5 mei-hal al een liter bier over zich heen gestort. Na de huldiging in de eigen Maaspoort kreeg hij een liter champagne over zijn schone kleren heen gestort. Jones kon er wel om lachen al gaf hij zijn spelers nog wel even mee dat hij ze zou 'killen'. 


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.